torsdag 8 september 2011

Äppelkaka till efterrätt en helt vanlig torsdag!


Idag blev det lite äppelkaka till efterrätt. En mycket smarrig sådan som nästan får en knäckaktig konsistens... Supersmaskigt!


ÄPPELKAKA

1 ägg
2 dl socker

Vispa med elvisp i ca 30 sekunder

Smält 100 gr smör, det ska bli lite brunt – låt svalna
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite kardemumma om man vill

Ska bli en tjock liten smet

Smörj och bröa en form
Äpple (eller hallon, rabarber m.m.) med råsocker på
Hackade valnötter
Lägg bara ovanpå smeten

175 grader, 35 minuter

Servera med grekisk yoghurt om du inte vill att det ska bli för sött...
och vaniljvisp om du är svag för det riktigt söööööta!

LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar