Idag blev det lite äppelkaka till efterrätt. En mycket smarrig sådan som nästan får en knäckaktig konsistens... Supersmaskigt!
ÄPPELKAKA
1 ägg
2 dl socker
Vispa med elvisp i ca 30 sekunder
Smält 100 gr smör, det ska bli lite brunt – låt svalna
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite kardemumma om man vill
Ska bli en tjock liten smet
Smörj och bröa en form
Äpple (eller hallon, rabarber m.m.) med råsocker på
Hackade valnötter
Lägg bara ovanpå smeten
175 grader, 35 minuter
Servera med grekisk yoghurt om du inte vill att det ska bli för sött...
och vaniljvisp om du är svag för det riktigt söööööta!
Servera med grekisk yoghurt om du inte vill att det ska bli för sött...
och vaniljvisp om du är svag för det riktigt söööööta!
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar