Kan varmt rekommendera denna fantastiska olivpaj...
Supersmarrig att äta som den är med lite sallad och bröd men också med lite parmaskinka vid sidan av.
PAJDEG (2 portioner/2 formar)
75 gr milda smör
4 dl vetemjöl
½ burk kesella 10 %
1 ägg
Skiva margarinet i mjölet
Ta i kesella och ägg
Rör ihop allt
Vila i kyl i ca 1 timme
Kavla ut halva degen (ska räcka till en form)
Förgrädda 10 min, 200 grader
OLIVBLANDNING (1 form)
Skär två stora eller tre mindre lökar, mjukfräs i olivolja
1 påse riven ost (gärna smakrik)
Strö ut den i botten på pajdegen
På med lök (lite socker och salt på detta)
5-6 soltorkade tomater, ej i olja utan de vakuumförpackade
Svarta oliver efter smak
Blanda ihop följande i en skål:
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
Färsk timjan
Svartpeppar
Nypa salt
Häll det över oliverna, löken och osten
175 grader varmluftsugn, 35 minuter
LYCKA TILL!
Hej!
SvaraRaderaVad gott det ser ut. Synd att jag inte gillar Oliver bara.. hihi :-)
Nu har vi köpt hus. Det blev Mariastaden! Så nu blir vi "grannar"!
Ha det fint!
/C
Välkomna till området! ;-)
SvaraRadera