onsdag 18 maj 2011

Barns rum

I pojkarnas rum kan jag absolut förändra, till en viss gräns. Det är så fantastiskt viktigt att pojkarna känner igen sig och sina saker i rummen som är deras och som dom verkligen trivs i. Jag får inte stöka runt för mycket utan bara förändra med lite finess ibland... 

Det man ska tänka på är att barn, liksom vuxna, påverkas av färger. I ett sovrum är det därför viktigt att det är en lugn och harmonisk färgskala. Kan man skilja på lek och sömn, om man har den möjligheten, är detta bra. För visst ska barn ha färg när de leker, i lagom dos. Eftersom leksaker oftast är färggranna kan man dämpa ner detta genom att använda en lugn färgskala på väggar och undvika för mycket mönster i textilier.

En annan sak som är viktig är att man på kvällen tänker på att stoppa undan leksaker och annat som man tagit fram under dagen. Barn tycker om att plocka fram sakerna igen, utforska och kanske upptäcka en leksak som de inte lekt med på ett tag. Vi har alltid lagt undan en del av pojkarnas leksaker för att sen byta ut och förnya i det redan befintliga. Lite variation helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar