onsdag 20 mars 2013

ATT LEVA MED MIGRÄN


Upp och hoppa onsdag! Idag är man lite piggare... Eftermiddagen igår slutade med migrän och känningarna kom redan efter lunch. Som tur var knatade jag mig hem och la mig under täcket i soffan (då jag bara känner mig ännu mer sjuk om jag lägger mig i sängen). Ensam hemma såklart och ett antal timmars sömn hjälpte till viss del. Fortfarande matt i kroppen idag. Det tar så mycket energi.
 
Jag har en sällsynt variant av migrän (som lyckligtvis inträffar mycket sällan). Första gången jag fick den var det ambulansfärd till sjukhuset. Jag tappar syn, blir förlamad i halva kroppen, sluddrar och kan allt annat än tänka klart. Det bara kommer. Sådär! När jag sen praktiskt taget "tuppar av" och somnar vaknar jag därefter med huvudvärken. I början var det värst, när man var lite "ung och dum" (nu är jag ju 34 år och klok!) då pressade man sig in i det sista. Då fanns det gånger N hittade mig i bilen, parkerad snett över hela gatan avtuppad bakom ratten. Nu känner jag ofta symtomen väldigt tidigt och vet vad jag ska göra för att inte vara en fara för någon annan eller mig själv.
 
Nog om det nu, jag har det under kontroll men kan ändå bli lika förvånad varje gång att det gör så ont. Alla som har migrän vet vad jag pratar om. 
 
Glad att vara på benen idag, iklädd vita jeans för att matcha snön (?) och känna att huvudet gör mer nytta än att bara dunka. Mysig dag på er alla! Kram Therese  

3 kommentarer:

 1. Den där hemska Mr.Migrän....Din variant låter hemsk!!!! Jag får bl.a. synbortfall innan huvudvärken kommer. Blir lika rädd & fylld med ångest varje gång!! Mr.migrän lär försvinna vid klimakteriet....ända anledningen till att längta dit. Va rädd om dig....krams m

  SvaraRadera
 2. Heeej!
  Å, hu din stackare... Jag har också migrän, men inte av den sorten du pratar om, det är liksom mer raveparty över det med blixtrande ljus och tjut i huvudet och mår illa,ibland kräks jag...
  Jag har fått nässpray mot min migrän, men man får så ont i hela kroppen efter det... Finns det något som du kan ta för att lindra ditt monster?

  SKÖNT att du är på benen idag iaf.
  Va rädd om dig och hoppas verkligen du får en bra dag idag!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Ja, fy fanken. Lider med dig. Oftast spänner man sig när man har så ont att när migränen väl släpper så har man fått spänningshuvudvärk i stället. Lyckost de som har sådan huvudvärk att ett par alvedon och lite vila hjälper.
  Skönt att det känns bättre. Ha en bra dag.

  Kram Helena

  SvaraRadera